FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prve kazne za terorizam

RIM, 13. srpnja 2005. (Hina/AR) - Sud u Bresci izrekao je u srijeduprve kazne u Italiji za međunarodni terorizam na osnovi novog članka270. kaznenog zakona osudivši dvojicu od četvorice optuženih spodručja sjeverne Afrike.
RIM, 13. srpnja 2005. (Hina/AR) - Sud u Bresci izrekao je u srijedu prve kazne u Italiji za međunarodni terorizam na osnovi novog članka 270. kaznenog zakona osudivši dvojicu od četvorice optuženih s područja sjeverne Afrike.

Sutkinja Silvia Milesi osudila je, po kratkom postupku u skladu s novim člankom zakona, Mohameda Rafika na 4 godine i 8 mjeseci zatvora i Kamela Hamrouia na 3 godine i 4 mjeseca zatvora. Najib Rouass je osuđen na godinu dana i četiri mjeseca, ali za manje kazneno djelo, dok je Romdhane Ben Khir oslobođen optužbe.

Tužitelj Roberto Di Martino, na osnovi izjava svjedoka pokajnika Chokrija Zouaouija, koji se nalazi u milanskom zatvoru San Vittore osuđen za kazneno djelo krijumčarenja droge, optužio je četvoricu da su u prosincu 2002. pripremali napad na katedralu u Cremoni i na podzemnu željeznicu u Milanu. Kod njih je nađen i jedan dokument s potpisom Osame Bin Ladena u kojem se poziva na sveti rat, kao i uplate novca za uvježbavanje dragovoljaca na prostoru iračkog Kurdistana.

Šestorici iz iste jezgre sudi se u Cremoni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙