FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Allianz: u prvom polugodištu rast životnog osiguranja 96 posto

ZAGREB, 27. srpnja 2005. (Hina) - Osiguravajuća kuća Allianz Zagreb uprvom je polugodištu ove godine zabilježila rast ukupne premije za126,1 milijun kuna ili 46 posto, na 401,6 milijuna kuna, pri čemu jerast segmenta životnih osiguranja iznosio čak 96 posto u odnosu naisto razdoblje lani, rekao je na današnjoj konferenciji za novinarepredsjednik Uprave Allianza Boris Galić.
ZAGREB, 27. srpnja 2005. (Hina) - Osiguravajuća kuća Allianz Zagreb u prvom je polugodištu ove godine zabilježila rast ukupne premije za 126,1 milijun kuna ili 46 posto, na 401,6 milijuna kuna, pri čemu je rast segmenta životnih osiguranja iznosio čak 96 posto u odnosu na isto razdoblje lani, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Allianza Boris Galić.

Prema posljednjim dostupnim podacima s kraja svibnja ove godine, Allianz je preuzeo vodeću poziciju na tržištu životnih osiguranja, s premijom koja je na kraju svibnja iznosila 123,4 milijuna kuna, a do kraja lipnja je povećana na 147,8 milijuna kuna.

Premija Allianza u neživotnim osiguranjima na kraju lipnja ove godine je iznosila 253,9 milijuna kuna, odnosno 27 posto više nego u prvom polugodištu prošle godine, pri čemu je kod osiguranja motornih vozila zabilježen rast od 43,9 posto, na 118,5 milijuna kuna premije.

Direkcija za nadzor društava za osiguranje uspjela je u posljednje vrijeme uvesti dosta reda u tržište osiguranja motornih vozila, a iako bi novi Zakon o osiguranjima, koji bi trebao stupiti na snagu iduće godine, trebao dijelom liberalizirati ovo tržište, već se sada zna da će se primjerice na neko vrijeme odustati od liberalizacije tržišta osiguranja od autoodgovornosti, ocijenio je Galić.

Striktna primjena pravila Direkcije u provođenju bonus/malus sustava kod osiguranja od autoodgovornosti utjecat će sigurno i na ovogodišnje kretanje u tom segmentu tržišta. Tako u Allianzu očekuju da će ukupni rast tržišta neživotnih osiguranja u ovoj godini iznositi oko 8 posto, dok na tržištu životnih osiguranja očekuju rast za više od 20 posto.

Prema riječima člana Uprave Allianza Nevena Tišme, ove bi godine hrvatsko tržište životnih osiguranja tako po prvi puta moglo zabilježiti rast za oko 300 milijuna kuna, a oko 40 posto tog rasta mogao bi generirati Allianz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙