FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska vlada pojačava protuterorističke mjere

PARIZ, 26. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Nakon vala terorističkih napada uVelikoj Britaniji i Egiptu, francuska je vlada u utorak odlučila da ćeubrzano pojačati mjere za borbu protiv terorizma, posebice na područjuvideonadzora i pohrane telefonskih podataka.
PARIZ, 26. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Nakon vala terorističkih napada u Velikoj Britaniji i Egiptu, francuska je vlada u utorak odlučila da će ubrzano pojačati mjere za borbu protiv terorizma, posebice na području videonadzora i pohrane telefonskih podataka.

Dok najviši francuski dužnosnici upozoravaju da Francuska neće biti pošteđena terorističkih napada unatoč činjenici da se protivila ratu u Iraku, predsjednik Jacques Chirac sazvao je u utorak sjednicu Vijeća za unutarnju sigurnost (CSI) koje čine premijer Dominique de Villepin i njegovi glavni ministri, koja je trajala više od sata i pol.

CSI je odlučio da će uzbunu prema akcijskom planu Vigipirate zadržati na "crvenoj" razini, što znači pojačane mjere sigurnosti i raspoređivanje većeg broja vojnika i policajaca na javnim mjestima i u javnom prijevozu.

Francuska je plan Vigipirate - koji ima četiri stupnja (žuti, narančasti, crveni i grimizni) - podignula na crvenu razinu nakon atentata u Londonu od 7. srpnja u kojima je smrtno stradalo 56 osoba, među kojima četiri samoubojice, a 700 ih je ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙