FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac: Sve zemlje svijeta izložene su potencijalnom terorističkom napadu

PARIZ , 14. srpnja 2005. (Hina) - Sve zemlje svijeta izložene supotencijalnom terorističkom napadu poput onoga koji se dogodio 7.srpnja u Londonu, izjavio je u četvrtak Jacques Chirac u skloputradicionalnog intervjua što ga francuski predsjednik daje državnojteleviziji u povodu nacionalnog praznika 14. srpnja, prenoseagencije.
PARIZ , 14. srpnja 2005. (Hina) - Sve zemlje svijeta izložene su potencijalnom terorističkom napadu poput onoga koji se dogodio 7. srpnja u Londonu, izjavio je u četvrtak Jacques Chirac u sklopu tradicionalnog intervjua što ga francuski predsjednik daje državnoj televiziji u povodu nacionalnog praznika 14. srpnja, prenose agencije.

"Mentalitet i način razmišljanja ovih terorista potpuno je drukčiji od našeg. Moramo učiniti sve da suzbijemo terorizam", rekao je Chirac. Dodao je kako se Francuska smatra jednom od najučinkovitijih zemalja kada je riječ o posjedovanju informacija važnih u borbi protiv terorizma. "U toj borbi morate se stalno prilagođavati novim uvjetima, jer nikad ne znate kakvu će novu metodu teroristi primijeniti", rekao je francuski predsjednik.

Na pitanje novinara o tomu osjeća li se "poniženim" s obzirom na odluku Francuza o odbijanju EU-ova ustava na referendumu 29. svibnja, odgovorio je negativno objasnivši kako je riječ o "snažnoj poruci francuskog naroda". "No, mi ćemo sigurno pronaći novi podstrek i izvući iz toga pouku".

"Iznimno cijenim britanski narod i premijera Blaira kojega već dugo poznajem. No, mislim da britanski model nije onaj koji bismo i mi trebali primijeniti. Naravno, kada je riječ o nezaposlenosti, tu stoje bolje od nas, ali u drugim pitanjima, poput društvenih, kada je riječ o zdravstvenoj politici, borbi protiv siromaštva puno smo bolji od Britanaca".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙