FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opći štrajk poremetio promet u cijeloj Grčkoj

ATENA, 26. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Opći 24-satni štrajk koji jeorganizirala Opća konfederacija grčkih radnika (GSEE) protivstrukturalnih reformi vlade u utorak je ozbiljno poremetio javnipromet u cijeloj Grčkoj, posebno zračni promet i to usred turističkesezone.
ATENA, 26. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Opći 24-satni štrajk koji je organizirala Opća konfederacija grčkih radnika (GSEE) protiv strukturalnih reformi vlade u utorak je ozbiljno poremetio javni promet u cijeloj Grčkoj, posebno zračni promet i to usred turističke sezone.

"Štrajk ima veliki odaziv, posebno u rudarskom i metalurškom sektoru, sektoru brodogradnje, rafinerijama i javnom prometu", kazao je za France Presse dužnosnik GSEE-a Stathis Anestis.

Nacionalna zračna kompanija Olympic Airlines otkazala je 50 letova od kojih je 15 bilo za odredišta u inozemstvu.

U lukama su trgovački promet i istovar brodova paralizirani zbog štrajka radnika na dokovima, kazao je Anestis. Putnički se promet međutim odvija bez problema, izjavio je za France Presse glasnogovornik trgovačke mornarice.

U Ateni je javni prijevoz - autobusima, tramvajem i metroom - paraliziran kao i prijevoz vlakovima iz predgrađa koji povezuju Pirej i međunarodnu zračnu luku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙