FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doživotni zatvor ubojici redatelja

AMSTERDAM, 26. srpnja 2005. (Hina/DPA) - Sud u Amsterdamu u utorak jeosudio 27-godišnjeg Nizozemca marokanskog podrijetla na doživotnuzatvorsku kaznu zbog ubojstva redatelja Thea van Gogha.
AMSTERDAM, 26. srpnja 2005. (Hina/DPA) - Sud u Amsterdamu u utorak je osudio 27-godišnjeg Nizozemca marokanskog podrijetla na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva redatelja Thea van Gogha.

Mohammed Bouyeri je priznao da je on pištoljem i nožem ubio redatelja koji je bio poznat po svojim komentarima o islamu, koji su se u nekim krugovima ocijenjivali neumjesnima.

Tijekom suđenja prije dva tjedna Bouyeri je u svom iskazu kazao da je želio umrijeti mučeničkom smrću i da je požalio što nije bio ubijen kada je uhićen odmah nakon Van Goghovog ubojstva u studenom prošle godine.

Iako je Bouyeri odbio otkriti prave motive svog zločina, ubojstvo se povezuje s kratkim filmom "Submission" (Pokornost) kojeg je Van Gogh snimio surađujući s članicom nizozemskog parlamenta somalijskog porijekla Hirsi Ali a u kojem je otkriveno nasilje nad ženama u muslimanskom društvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙