FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porasla popularnost Tonya Blaira

LONDON, 26. srpnja 2005. (Hina/AFP/dpa) - Popularnost britanskogpremijera Tonya Blaira je u srpnju vidljivo porasla, doznaje se uutorak iz ankete instituta Populus provedene nakon drugog valaterorističkih napada u Londonu 21. srpnja.
LONDON, 26. srpnja 2005. (Hina/AFP/dpa) - Popularnost britanskog premijera Tonya Blaira je u srpnju vidljivo porasla, doznaje se u utorak iz ankete instituta Populus provedene nakon drugog vala terorističkih napada u Londonu 21. srpnja.

Rezultati ispitivanja javnog mišljenja, objavljeni u dnevniku The Times, pokazali su da su Britanci svom šefu vlade na skali od 1 do 10 dali ocjenu 5,55 dok je u siječnju Blairova ocjena iznosila 5,07.

To je druga najbolja ocjena Blairu koji je u svibnju 2003., ubrzo nakon pada režima Sadama Huseina u Iraku, dobio ocjenu 5,75.

Britanci velikom većinom smatraju (64 posto) da je odluka da se vojno intervenira u Iraku "povećala rizike od terorističkih napada, poput ovih koji su u srpnju pogodili London".

Anketa je provedena između 22. i 24. srpnja na 1.506 britanskih građana.

Blair će se u utorak, u vezi pooštravanja protuterorističkih mjera, sastati u Downing streetu s vođama konzervativaca i liberalnih demokrata, Michaelom Howardom i Charlesom Kennedyem. Očekuje se da će jedna od stvari o kojoj će raspravljati biti produženje pritvora za osumnjičene za koje nije podignuta optužnica.

U Britaniji je trenutno pritvor bez optužnice ograničen na dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙