FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair otputovao u Saudijsku Arabiju

LONDON, 2. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blairpoletio je u subotu iz Londona prema Saudijskoj Arabiji gdje će sprijestolonasljednikom princom Abdulahom razgovarati o nizubliskoistočnih pitanja, objavio je Downing Street.
LONDON, 2. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blair poletio je u subotu iz Londona prema Saudijskoj Arabiji gdje će s prijestolonasljednikom princom Abdulahom razgovarati o nizu bliskoistočnih pitanja, objavio je Downing Street.

To je prvi Blairov posjet Saudijskoj Arabiji od 2001. godine. "Ovo je važan trenutak za Bliski istok, ne samo zbog Iraka nego i zbog izraelskog povlačenja", rekao je Blairov glasnogovornik.

Međunarodni čelnici pokušavaju izvršiti pritisak na obje strane kako bi se izbjeglo nasilje tijekom izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze idućeg mjeseca, a Saudijska Arabija je pritom važna jer održava bliske veze s Palestincima, dodao je glasnogovornik.

Blair će saudijske dužnosnike također izvijestiti o prioritetima britanskog predsjedavanja Europskom unijom i skupinom G8 najrazvijenijih zemalja svijeta, a među temama razgovora bit će i Iran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙