FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladin ured otvorio javnu raspravu o nacrtu strategije sprječavanju zloporabe droga

ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Vladin Ured za suzbijanje zloporabeopojnih droga izvijestio je danas da je objavio na svojoj internetskojstranici Nacrt nacionalne strategije suzbijanja zloporabe droga zarazdoblje od 2006. do 2012. i time otvorio javnu raspravu o tomdokumentu.
ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Vladin Ured za suzbijanje zloporabe opojnih droga izvijestio je danas da je objavio na svojoj internetskoj stranici Nacrt nacionalne strategije suzbijanja zloporabe droga za razdoblje od 2006. do 2012. i time otvorio javnu raspravu o tom dokumentu.

U javnu raspravu zainteresirane institucije i građani svojim se komentarima Nacrta i prijedlozima mogu uključiti putem internetske stranice Ureda - www.uredzadroge.hr. do 22. kolovoza, priopćeno je danas iz Ureda.

Strategija je donesena 1996., a prijedlog nove pred Hrvatskim saborom bi se trebao naći u rujnu.

U Nacrtu objavljenu na internetu objašnjava se kako novu strategiju treba donijeti radi uspostave koordinacije između Vlade, nevladinih udruga i županijskih centara za prevenciju ovisnosti, osnivanje kojih je predviđeno Akcijskim planom za 2004./2005.

Navodi se i da je u Hrvatskoj zadnjih godina porasla ponuda i potražnja opojnih droga, koje su postale dostupnije i raznovrsnije, zbog čega je potrebno razviti nove programe smanjenja ponude i potražnje droga i uklanjanja posljedica nastalih njihovom zlouporabom.

Nova bi strategija stoga trebala razraditi različite nove aktivnosti, poput unaprjeđenja na području javnog zdravstva, socijalne politike, školstva, djelovanja policije, carine i pravosudnog sustava, koje Hrvatskoj omogućuje približavanje EU i preuzimanje njezine pravne stečevine, stoji u Nacrtu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙