FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Opatiji zaplijenjeno 1,5 kilograma amfetamina

RIJEKA,1. srpnja 2005.(Hina) - Primorsko-goranska Policijska uprava nadanašnjoj je konferenciji za novinstvo izvijestila o jučerašnjojzapljeni 1,5 kilograma droge amfetamina u Opatiji nakon višemjesečnesuradnje s talijanskom policijom.
RIJEKA,1. srpnja 2005.(Hina) - Primorsko-goranska Policijska uprava na današnjoj je konferenciji za novinstvo izvijestila o jučerašnjoj zapljeni 1,5 kilograma droge amfetamina u Opatiji nakon višemjesečne suradnje s talijanskom policijom.

Droga je pronađena jučer popodne kod tri hrvatska državljanina (21, 24 i 26) s prebivalištem u Istarskoj županiji koji su i uhićeni.

Načelnik Odjela kriminaliteta droga MUP-a Darko Dundović kazao je da je akcija počela dojavom iz Italije da je prije nekoliko mjeseci iz Hrvatske u Italiju "pristigla" veća količina amfetamina.

Policije dviju država uključile su prikrivene policijske istražitelje i tajno su pratile sumnjivce. Dundović je naglasio da je zajednički rad pokazao sukladan pristup obiju policija, a činjenica da će dokazi iz istrage služiti u sudskim postupcima u objema državama pokazala je i usklađenost sudskih akata.

Na konferenciji za novinstvo bili su i zapovjednik Guardia di finanza, talijanske policije, za pokrajinu Friuli-Venezia-Giulia Enrico Ferrari i tamošnji zapovjednik operativne skupine za borbu protiv droge Nicola Sibilia koji je kazao da bi zaplijenjena droga na talijanskom tržištu vrijedila oko 75.000 eura.

Darko Dundović je, govoreći o ovogodišnjoj zapljeni droge u Hrvatskoj, podsjetio da je zaplijenjeno 4,5 kilograma kokaina, 19,5 kilograma heroina, 50 kilograma hašiša, 4,5 kilograma amfetamina, 27.000 tableta ecstasyja i 970 kilograma marihuane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙