FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN obilježio međunarodni dan borbe protiv droge

BEČ, 26. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Ujedinjeni narodi obilježili su unedjelju Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge novim pozivomda se narkoticima, "opasnima po zdravlje pojedinca, a profitabilnimasamo za organizirani kriminal i terorizam", kaže "ne".
BEČ, 26. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Ujedinjeni narodi obilježili su u nedjelju Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge novim pozivom da se narkoticima, "opasnima po zdravlje pojedinca, a profitabilnima samo za organizirani kriminal i terorizam", kaže "ne".

Ilegalne droge "egzotičnih i zavodljivih imena, samo su vrata koja vode na put bez povrtaka", rekao je glavni tajnik UN-a Kofi Annan, dok je Program UN-a za brorbu protiv droge i kriminala (UNDCP) u Beču uputio sličan poziv.

Annan je posebice preporučio "bavljenje sportom, dobrim za zdravlje", dok UNDCP procjenjuje da postoji blizu 200 milijuna osoba koje u svijetu uživaju drogu, od kojih je 40 milijuna kroničnih toksikomana.

"Veze između organiziranog kriminala, trgovine drogom i novca stečenog krijumčarenjem droge, trgovine oružjem i terorizma svakog su dana sve jasnije", naglasio je izvršni direktor UNDCP-a Antonio Maria Costa.

U nedjelju je Mianmar, drugi proizvođač opijuma u svijetu zapalio drogu u vrijednosti od 328 milijuna dolara kao znak svoje namjere da se bori protiv narkotika, prigodom Svjetskog dana protiv droge. Afganistan, prvi na tom popisu, spalio je u nedjelju 30 tona droge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙