FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanska policija objavila imena dvojice osumnjičenika za napade 21. srpnja

LONDON , 25. srpnja 2005. (Hina) - Britanska policija objavila je uponedjeljak imena dvojice od četvorice osumnjičenika za neuspjelebombaške napade na londonski javni prijevoz u četvrtak, prenoseagencije.
LONDON , 25. srpnja 2005. (Hina) - Britanska policija objavila je u ponedjeljak imena dvojice od četvorice osumnjičenika za neuspjele bombaške napade na londonski javni prijevoz u četvrtak, prenose agencije.

Jedan od njih je Mokhtar Said Ibrahim ili Mokhtar Mohammed Said. Ima 27 godina. Pokušao je aktivirati bombu u autobusu broj 26, izjavio je na konferenciji za novinare zapovjednik protuterorističkog odjela Scotland Yarda Peter Clarke.

Drugi identificirani napadač je 24-godišnji Yacine Hassan Omar, kojega policija sumnjiči za napad u Warren Streetu.

Policija, na kojoj je trenutačno mrlja zbog pogibije nedužnoga brazilskog mladića, poziva stanovništvo na suradnju i pomoć u traganju za još dvojicom osumnjičenih kako bi istraga bila učinkovitija.

Clarke je izvijestio da su u ponedjeljak uhićene još dvije osobe, no i dalje se traga za glavnim osumnjičenicima. "Nemamo razloga vjerovati da su oni napustili zemlju. Pretpostavljamo da su se skrili na sigurno", rekao je.

Peter Clarke također je izvijestio novinare da je u parku u zapadnom Londonu u subotu pronađena bomba, slična onima koje su trebale eksplodirati 21. srpnja, koja je očito ondje ostavljena.

"Prvi rezultati policijske istrage pokazuju sličnost četiriju bombi koje su u četvrtak djelomično eksplodirale i one koju smo pronašli u londonskome parku 23. srpnja", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙