FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska jedan od mogućih izvora eksploziva korištenog u londonskim napadima

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - U ponedjeljak je pokrenuta širokaeuropska istraga o porijeklu eksploziva korištenog u londonskimbombaškim napadima, piše londonski The Times navodeći kako je jedan odmogućih izvora i Hrvatska, odnosno zločinačke organizacije uHrvatskoj.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - U ponedjeljak je pokrenuta široka europska istraga o porijeklu eksploziva korištenog u londonskim bombaškim napadima, piše londonski The Times navodeći kako je jedan od mogućih izvora i Hrvatska, odnosno zločinačke organizacije u Hrvatskoj.

Pored Semtexa koji se proizvodi u Češkoj ali čija je dostupnost sve manja, moguće je da je u napadima korišten eksploziv C4, već uporabljen u bombaškim napadima na Baliju 2002. i pri napadu na vojni brod SAD-a USS Cole u Jemenu 2000. godine, podsjeća se u članku.

"Eksploziv se uglavnom proizvodi u SAD-u no postoje dokazi da su vojne eksplozive terorističke skupine kupovale od izvora u Hrvatskoj i drugdje na Balkanu, regiji u kojoj postoji vrlo veliki broj zločinačkih organizacija. Izviješteno je da su islamski militantni posljednjih godina dobavljali vojne eksplozive od izvora u Beogradu", piše londonski list.

Za istragu o počiniteljima bombaških napada u Londonu od ključne je važnosti utvrditi porijeklo eksploziva, piše list i navodi da je britanski Scotland Yard stoga zatražio od europskih sigurnosnih službi provjeru zaliha eksploziva u skladištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙