FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija potvrdila da je poginulo više od 50, a ozlijeđeno 700 osoba

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Više od 50 osoba je poginulo, a 700ranjeno u četiri eksplozije u londonskoj podzemnoj željeznici iautobusu, potvrdio je šef londonske policije Ian Blair na konferencijiza novinare, prenose agencije.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Više od 50 osoba je poginulo, a 700 ranjeno u četiri eksplozije u londonskoj podzemnoj željeznici i autobusu, potvrdio je šef londonske policije Ian Blair na konferenciji za novinare, prenose agencije.

Pristup je otežan do dva mjesta eksplozije, ali Blair ne očekuje da će se broj mrtvih znatnije povećati.

Od 700 ozlijeđenih, 350 ih je hospitalizirano, a 22 su osobe u kritičnom stanju.

Na četiri mjesta eksplozije više nema eksplozivnih naprava istaknuo je šef londonske policije na konferenciji za novinare.

Britanska policija nije pronašla ništa što bi pokazivalo da je eksploziju u autobusu izazvao bombaš samoubojica, rekao je Blair. "Ništa ne pokazuje da je riječ o samoubilačkim bombaškim napadima, premda se u ovom trenutku još ništa ne može odbaciti", istaknuo je šef londonske policije i dodao da je policija vrlo odlučna u potrazi za počiniteljima.

On je odbacio kritike upućene obavještajnim službama i istaknuo da "ništa ne pokazuje da su napravile bilo kakav propust".

Napadi "nose sve znakove al-Qaide, ali smo na početku vrlo složene i dugotrajne istrage", rekao je Blair i dodao da u Velikoj Britaniji "možda još postoji aktivna teroristička ćelija".

Šef protuterorističkog odjela Scotland Yarda Andy Hayman rekao je da je svaka bomba imala približno 5 kilograma eksploziva te da su vjerojatno u ruksacima ostavljene na tlu vagona, odnosno autobusa.

"Učinjeno je sve što se moglo učiniti" kako bi se zaštitilo London nakon napada u četvrtak, dodao je Hayman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙