FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivica Kirin preuzeo dužnost ministra unutarnjih poslova

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Novi ministar unutarnjih poslovaIvica Kirin preuzeo je danas u sjedištu MUP-a dužnost od svogprethodnika Marijana Mlinarića.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Novi ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin preuzeo je danas u sjedištu MUP-a dužnost od svog prethodnika Marijana Mlinarića.

Dosadašnji ministar Mlinarić upoznao je svog nasljednika s najvažnijim zadaćama i projektima koji se provode u MUP-u i zaželio mu puno uspjeha u radu, priopćio je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

"Ministar Kirin Mlinariću je, pak, zahvalio na dosadašnjem radu te je istaknuo da do sada ostvareno predstavlja solidan temelj za nove zadatke u povećanju učinkovitosti te reformi sustava hrvatske policije i MUP-a u cjelini", kaže se u priopćenju.

Ministar Ivica Kirin rođen je 14. lipnja 1970. u Virovitici. Diplomirao je na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu gdje je stekao zvanje diplomiranog inženjera geotehnike. U politici je od 2003., kada kao dopredsjednik Županijskog odbora i član Središnjeg odbora HDZ-a nakon privremenih lokalnih izbora postaje gradonačelnik Virovitice. Na toj dužnosti ostaje i nakon posljednjih redovitih lokalnih izbora.

U svom prvom obraćanju novinarima nakon imenovanja Kirin je u utorak kazao da će se usredotočiti na stvaranje standarda sigurnosti za Hrvatsku i njezine građane.

Predstavljajući ga u Hrvatskom saboru premijer Ivo Sanader je kazao da je riječ o mladom, uspješnom i perspektivnom političaru koji se može nositi s odgovornim zadaćama ministra unutarnjih poslova.

Dosadašnji ministar Marijan Mlinarić razrješenje je tražio iz zdravstvenih razloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙