FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ABN AMRO se povlači nakon neuspjelog pokušaja preuzimanja Antonvenete

AMSTERDAM, 25. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Nizozemska banka ABN AMROnajavila je u ponedjeljak da će se nakon neuspješnog pokušajapreuzimanja potpuno povući iz talijanske Banca Antonveneta.
AMSTERDAM, 25. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Nizozemska banka ABN AMRO najavila je u ponedjeljak da će se nakon neuspješnog pokušaja preuzimanja potpuno povući iz talijanske Banca Antonveneta.

"Ne želimo više biti vlasnici manjinskog udjela", objasnila je nizozemska banka u službenom priopćenju.

ABN AMRO je nagomilao 29,98 posto udjela u padovanskoj banci a ponuda za preuzimanje kojom je želio povećati udio u Antonveneti na minimalno 50 posto, donio mu je povećanje udjela za svega 2,88 posto. Nizozemci su se žalili da su talijanske vlasti osujetile njihovu ponudu ali je talijanski sud odbio njihovu žalbu.

Najžešći konkurent za preuzimanje Antonvenete bila je puno manja Banca Populare Italiana, kojoj Nizozemci po pisanju talijanskih listova namjeravaju prodati svoj udio.

Krajem prošlog tjedna i baskijska je Bank Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) nakon višemjesečne borbe povukla svoju ponudu za preuzimanje Banca Nazionale del Lavoro (BNL). Europska komisija ispitat će te slučajeve a pokaže li se da su talijanske vlasti omele ponude stranih banaka, Bruxelles bi mogao pokrenuti postupak zbog kršenja popisa EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙