FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češka zabranila pušenje na javnim mjestima

PRAG, 29. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Češka Republika posljednja je unizu zemalja koje su odlučile iskorijeniti pušenje i donji domaparlamenta usvojio je u srijedu zakon kojim se zabranjuje pušenje najavnim mjestima i ograničava prodaja cigareta od 1. siječnja idućegodine.
PRAG, 29. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Češka Republika posljednja je u nizu zemalja koje su odlučile iskorijeniti pušenje i donji doma parlamenta usvojio je u srijedu zakon kojim se zabranjuje pušenje na javnim mjestima i ograničava prodaja cigareta od 1. siječnja iduće godine.

Prema novom zakonu, pušenje će biti zabranjeno na javnim mjestima u zgradama, na radnim mjestima, kao i na autobusnim i željezničkim postajama.

Restorani, kafići i barovi morat će imati posebno opremljene sobe za pušače, a prodaja cigareta bit će dozvoljena uglavnom samo u kioscima i supermarketima.

Novi zakon također zabranjuje automate za prodaju cigareta, a da bi stupio na snagu još ga treba usvojiti gornji dom parlamenta i potpisati češki predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙