FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 24. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati
ZAGREB, 24. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati

KAIRO - Podaci o žrtvama u eksplozijama u egipatskom ljetovalištu Sharm al-Sheikh još uvijek nisu konačno utvrđeni - prema bolničkim izvorima poginulo je 88 ljudi, dok državni dužnosnici govore o manjem broju poginulih. Ured premijera barata brojkom od 75 poginulih dok ministarstvo turizma raspolaže brojem od 63 poginula. Isto ministarstvo je potvrdilo pogibiju sedam stranih turista, no samo je dvoje turista identificirano - jedan Talijan i jedan Čeh. Za sada su neidentificirana 34 tijela, tako da bi broj stranaca mogao biti veći, kazala je glasnogovornica ministarstva Hala el-Khatib.

PEKING - Četvrti krug pregovora o nuklearnom programu Sjeverne Koreje počet će u utorak u Pekingu nakon 13-mjesečnog zastoja, no promatrači ne očekuju neko brzo riješenje tog vrućeg pitanja. Kako bi pokrenula riješavanje krize, Južna Koreja je svom sjevernom susjedu ponudila pomoć u riži i struji. Američki stručnjak Selig Harrison smatra da Sjeverna Koreja nije spremna odustati od svog nuklearnog programa sve dok SAD u potpunosti ne normalizira svoje odnose s tom zemljom. Tri prethodna kruga pregovora nisu urodila pomakom u razriješenju krize oko sjevernokorejskog nuklearnog programa.

GAZA - Palestinski militanti ubili su u nedjelju iz zasjede izraelski par na granici Gaze, ubrzo nakon što je američka državna tajnica Condoleezza Rice okončala svoj posjet u koji je došla kako bi dala američku potporu izraelskom povlačenju iz Pojasa Gaze i dijelova Zapadne obale. Izraelski premijer Ariel Sharon, pod pritiskom židovskih naseljenika i ultranacionalista koji plan povlačenja nazivaju nagradom za palestinski ustanak, najavio je oštre mjere zbog zločina na graničnom prijelazu Kissufim. Izraelski vojnici ubili su dvojicu naoružanih muškaraca koji su odgovorni za ubojstvo iz zasjede.

RIM - Hrvatska obala je sigurna za ljetovanje, stoji u izvješću talijanskog ministarstva vanjskih poslova, koje u suradnji s talijanskim autoklubom (ACI) informira o sigurnosti i stanju u pojedinim zemljama svijeta. Većina Talijana konzultira Farnesinu (sjedište ministarstva vanjskih poslova), odnosno njezine internet stranice, radi dobivanja podataka o stanju u pojedinoj zemlji prije donošenja odluke o odlasku na ljetovanje. List Corriere della Sera u nedjeljnom izdanju prenosi prepuruke Farnesine. Corriere della Sera preporučuje Talijanima odlazak na hrvatsku obalu (Farnesina pod međunaslovom "Sigurne zone" za Hrvatsku piše: "Nema problema u Istri i Rijeci, na dalmatinskoj obali i otocima, Varaždinu i okolici, Zagrebu i okolici"), na grčku, francusku i španjolsku i talijansku obalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙