FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fatah i Hamas dogovorili prekid sukoba u Gazi

GAZA, 20. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Čelnici vladajućeg Fataha ioporbenog Hamasa dogovorili su u srijedu prekid oružanih sukoba kojisu izbili u utorak na sjeveru pojasa Gaze između militanata tihrivalskih palestinskih pokreta.
GAZA, 20. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Čelnici vladajućeg Fataha i oporbenog Hamasa dogovorili su u srijedu prekid oružanih sukoba koji su izbili u utorak na sjeveru pojasa Gaze između militanata tih rivalskih palestinskih pokreta.

Čelnik Fataha Sufian Abu Zayda, palestinski ministar za zatvorski sustav i vođa Hamasa za sjever pojasa Gaze Sheikh Nizar Rayan objavili su to na zajedničkoj konferenciji za novinare u Gazi.

"Sa zadovoljstvom vas možemo izvijestiti da su dva pokreta postigla dogovor o prekidu svih sukoba, kao i o uklanjanju oružja s ulica", rekao je Abu Zayda.

Tim se sporazumom okončava tjedan dana napetosti i borbi između pripadnika Brigada mučenika al-Aqsae, oružanog krila Hamasa s jedne i njihovih suparnika iz Fataha te palestinskih snaga sigurnosti s druge strane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙