FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice izrazila potporu novoj libanonskoj vladi

BEJRUT, 22. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice doputovala je u petak u iznenadni posjet Libanonukako bi izrazila potporu novoj vladi, prvoj nakon što su se sirijskesnage povukle u travnju.
BEJRUT, 22. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice doputovala je u petak u iznenadni posjet Libanonu kako bi izrazila potporu novoj vladi, prvoj nakon što su se sirijske snage povukle u travnju.

"Nećete naći boljeg partnera od Sjedinjenih Država za ono što Libanon želi postići, jer je ovo fantastičan preokret za libanonski narod koji drži sudbinu u svojim rukama", rekla je Rice na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom Fouadom al-Siniorom.

Ponovila je američki zahtjev za razoružanjem gerilaca protuizraelskog Hezbolaha u skladu s UN-ovom rezolucijom 1559 unatoč tome što su ušli u novu vladu te je pozvala Siriju da ukloni blokade s granice s Libanonom.

Libanonski vojnici i policajci patrolirali su ulicama Bejruta dok je njima prolazila američka državna tajnica, koja je posjetila Saada al-Haririja, vođu parlamentarne većine i sina ubijenog bivšeg libanonskog premijera Rafika al-Haririja. Kasnije je posjetila i Haririjev grob te razgovarala s bliskim sirijskim saveznikom, predsjednikom Libanona Emilom Lahoudom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙