FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice obećala povećanje američke potpore afričkoj trgovini

DAKAR, 20. srpnja 2005. (Hina/AP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice najavila je u srijedu u Dakaru da će SAD povećatifinancijsku potporu afričkom trgovinskom programu kojim se ukidajuizvozne carine za tisuće proizvoda koji se prevoze iz Afrike u SAD.
DAKAR, 20. srpnja 2005. (Hina/AP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice najavila je u srijedu u Dakaru da će SAD povećati financijsku potporu afričkom trgovinskom programu kojim se ukidaju izvozne carine za tisuće proizvoda koji se prevoze iz Afrike u SAD.

SAD će dati milijun dolara potpore zemljama zapadne Afrike kako bi poboljšale sigurnost prijevoza i infrastrukturu, rekla je Rice na američko-afričkoj konferenciji o trgovini u Senegalu.

"Sjedinjene Države će uvijek nuditi svoju punu potporu dok narod Afrike gradi demokraciju i postiže trajni razvitak", kazala je ona sudionicima konferencije.

Dvodnevni boravak Condoleezze Rice Africi uključuje posjet Sudanu u četvrtak gdje će potaknuti novu vladu na ublažavanje posljedica građanskoga rata i na prekid sukoba u Darfuru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙