FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice: vrijeme je da Damask preuzme "odgovornost"

BRUXELLES, 22. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice izjavila je u srijedu u Bruxellesu da je "došlovrijeme" da Damask preuzme "na sebe odgovornost", napose za kontrolugranice s Irakom, optužujući Siriju za poticanje nestabilnosti uLibanonu.
BRUXELLES, 22. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u srijedu u Bruxellesu da je "došlo vrijeme" da Damask preuzme "na sebe odgovornost", napose za kontrolu granice s Irakom, optužujući Siriju za poticanje nestabilnosti u Libanonu.

"Vrijeme da zemlje u iračkom susjedstvu, napose Sirija, preuzmu na sebe odgovornost", rekla je Riceova na konferenciji za tisak, istaknuvši da na iračko-sirijskoj granici postoji "pravi problem".

Sjedinjene Države optužuju Damask da dopušta ulazak stranih boraca u Irak kako bi se borili protiv iračke prijelazne vlade i međunarodnih koalicijskih snaga.

"Pozivamo sirijsku vladu da poduzme sve kako bi suzbila nestabilnost za čije izazivanje snosi dio odgovornost", rekla je Rice.

Šefica američke diplomacije nije htjela reći kako SAD planira reagirati, istaknuvši kako će o tomu odlučiti predsjednik George W. Bush.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙