FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KFOR: Neće biti povratka srbijanske vojske na Kosovo

PRIŠTINA, 22. srpnja 2005.(Hina) - Talijanski general GiuseppeValotto, koji bi u rujnu trebao preuzeti dužnost zapovjednika mirovnihsnaga na Kosovu (KFOR), izjavio je u petak u Prištini da se povrataksrbijanskih snaga na Kosovo ne može dogoditi, dodajući da je tostajalište NATO-saveza.
PRIŠTINA, 22. srpnja 2005.(Hina) - Talijanski general Giuseppe Valotto, koji bi u rujnu trebao preuzeti dužnost zapovjednika mirovnih snaga na Kosovu (KFOR), izjavio je u petak u Prištini da se povratak srbijanskih snaga na Kosovo ne može dogoditi, dodajući da je to stajalište NATO-saveza.

Sadašnji zapovjednik KFOR-a, francuski general Yves de Kermabon i budući, talijanski general Giuseppe Valotto razgovarali su u Prištini s kosovskim dužnosnicima o stanju na Kosovu.

Predsjednik kosovske Skupštine Nexhat Daci rekao je među ostalim u razgovoru s dvojicom generala da sa srpske strane često dolaze izjave o povratku srbijanske vojske na Kosovo, što, po njegovim riječima, ne pridonosi stabilizaciji stanja.

General Valotto odbio je mogućnost povratka srbijanske vojske. "Odnos KFOR-a i građana Kosova, angažiranje KFOR-a na zaštiti reda i slobode te činjenica da se međunarodna vojska stavila u službu obrane naroda i borbe protiv kriminala najbolja su poruka za cijeli svijet", rekao je general Valotto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙