FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel na Kosovu

PRIŠTINA,15. srpnja(Hina) - Čelnica njemačke oporbene Kršćanskodemokratske unije (CDU) i moguća buduća kancelarka Angela Merkelboravila je u petak na Kosovu gdje se sastala s tamošnjimpredsjednikom Ibrahimom Rugovom, premijerom Bajramom Kosumijem,civilnim upraviteljem UN-a Sorenom Jessen-Petersenom i posjetilanjemački kontigent u sastavu KFOR-a.
PRIŠTINA,15. srpnja(Hina) - Čelnica njemačke oporbene Kršćansko demokratske unije (CDU) i moguća buduća kancelarka Angela Merkel boravila je u petak na Kosovu gdje se sastala s tamošnjim predsjednikom Ibrahimom Rugovom, premijerom Bajramom Kosumijem, civilnim upraviteljem UN-a Sorenom Jessen-Petersenom i posjetila njemački kontigent u sastavu KFOR-a.

U izjavi novinarima tijekom posjeta Merkel je rekla da konačan status Kosova mora biti riješen regionalnim dogovorom, a sve uključene strane pozvala na strpljenje koje može biti ključno u tom procesu.

"Konačan dogovor mora biti rezultat svih zemalja u regiji, posebno albanske većine na Kosovu i srpske manjine", rekla je Merkel.

Nakon sastanaka s Rugovom čelnica njemačke oporbe izjavila da je upoznata da je situacija na Kosovu sve bolja i izrazila nadu u dinamičniji gospodarski razvoj pokrajine.

Rugova je sa svoje strane naglasio da kosovske institucije čine velike napore na ispunjenju međunarodnih standarda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙