FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenarno zasjedanje Vijeća biskupskih konferencija Europe u Rimu od 29. rujna do 2. listopada

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Plenarno zasjedanje Vijeća biskupskihkonferencija Europe (CCEE), koje ima 34 članice, održat će se u Rimuod 29. rujna do 2. listopada 2005., priopćeno je danas sa sastankaPredsjedništva Vijeća biskupskih konferencija Europe koje je ovih danazasjedalo u Zagrebu.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Plenarno zasjedanje Vijeća biskupskih konferencija Europe (CCEE), koje ima 34 članice, održat će se u Rimu od 29. rujna do 2. listopada 2005., priopćeno je danas sa sastanka Predsjedništva Vijeća biskupskih konferencija Europe koje je ovih dana zasjedalo u Zagrebu.

Plenum se održava u povodu svršetka 40. obljetnice Drugoga vatikanskog sabora, a razmatrat će perspektive Crkve u Europi s obzirom na evangelizaciju u okružju sekularizirane Europe.

Predsjedništvo je razmatralo sadašnje stanje u procesu europskoga ujedinjavanja u svjetlu nedavne drame terorističkih napada u Londonu te francuskoga i nizozemskoga odbijanja ustavnog sporazuma Europske unije. U priopćenju se ističe da je Predsjedništvo raspravljalo i o ekumenizmu te o projektu trećega europskog ekumenskog skupa 2006. i 2007., u koji će se uključiti sve zemlje i Crkve u Europi.

Sa zagrebačkog sastanka upućeno je pismo Svetom Ocu Benediktu XVI. u kojemu je obaviješten o planovima europskih biskupa, sa željom da se susretnu s njime za plenarnog zasjedanja u Rimu.

Sastanak Predsjedništva Vijeća biskupskih konferencija Europe (CCEE) održan je pod predsjedanjem msgr. Amedeea Graba, predsjednika CCEE-a. Osim domaćina zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, potpredsjednika CCEE-a i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, sudjelovali su i biskup Chura, predsjednik Švicarske biskupske konferencije, kardinal Cormac Murphy-O'Connor, potpredsjednik CCEE-a, londonsko-westministerski nadbiskup i predsjednik biskupske konferencije Engleske i Walesa, msgr. Aldo Giordano, generalni tajnik CCEE-a, msgr. Andrew Summersigll, generalni tajnik Biskupske konferencije Engleske i Walesa i msgr. Vjekoslav Huzjak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙