FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionice Luke Ploče uvrštene na Zagrebačku burzu

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - U Tržište dionica javnih dioničkihdruštava Zagrebačke burze uvrštene su redovne dionice Luke Ploče,kojima će se od utorka, 26. srpnja, trgovati pod burzovnim simbolomLKPC-R-A, izvijestili su danas sa Zagrebačke burze.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - U Tržište dionica javnih dioničkih društava Zagrebačke burze uvrštene su redovne dionice Luke Ploče, kojima će se od utorka, 26. srpnja, trgovati pod burzovnim simbolom LKPC-R-A, izvijestili su danas sa Zagrebačke burze.

Temeljni kapital Luke Ploće iznosi 89,04 milijuna kuna i podijeljen je na 222.614 redovnih dionica, svaka nominalne vrijednosti od 400 kuna.

Najveći pojedinačni dioničar Luke Ploče je država, odnosno Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) u čijem je vlasništvu 43,85 posto dionica te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), s vlasničkim udjelom od 16,84 posto.

Preostalih 39,31 posto dionica te tvrtke u vlasništvu je malih dioničara, kojih je više od 1.700.

Prema podacima iz prospekta za uvrštenje, tvrtka Luka Ploče zapošljava 616 radnika, a u svom 100-postotnom vlasništvu ima tvrtke Luka Ploče gradnja, Pločanska plovidba, Luka Ploče održavanje, Luka Šped, Pomorski servis, Luka Ploče trgovine te Zračna luka Ploče, a vlasnik je i 50-postotnog udjela u tvrtki Hladnjača d.o.o.

Prospekt sadrži i podatke o poslovanju Luke Ploče u prvih devet mjeseci prošle godine, kada je ostvarila neto dobit u iznosi od 2,6 milijuna kuna, uz ukupne prihode u iznosu do 74,46 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙