FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove državne obveznice uvrštene na ZSE i VSE

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Novo izdanje državnih obveznica,vrijedno 350 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti, uvršteno jedanas u Službeno tržište Zagrebačke burze te Prvu kotaciju Varaždinskeburze, a njima će se trgovati pod burzovnim simbolom RHMF-O-157A.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Novo izdanje državnih obveznica, vrijedno 350 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti, uvršteno je danas u Službeno tržište Zagrebačke burze te Prvu kotaciju Varaždinske burze, a njima će se trgovati pod burzovnim simbolom RHMF-O-157A.

Trgovanje novim obveznicama na Zagrebačkoj burzi započelo je danas, dok će prvi trgovinski dan na Varaždinskoj burzi biti ponedjeljak, 18. srpnja.

Nove državne obveznice nose godišnju kamatnu stopu od 4,25 posto, a na naplatu dospijevaju 14. srpnja 2015. godine.

Cijena upisa na primarnom tržištu bila je 98,845 posto, a vodeći aranžer, agent i pokrovitelj izdanja, kao i uvrštenja obveznica na burze je Erste & Steiermaerkische Banka (ESB).

U izdanju je sudjelovala i Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. kao su-vodeći aranžer, dok su u sindikatu banaka u statusu aranžera bile i Hrvatska poštanska banka te Nova banka.

Ovim uvrštenjem vrijednost obvezničkog tržišta Zagrebačke burze premašila je 26,2 milijarde kuna, a u godinu dana je tržišna kapitalizacija obvezničkog tržišta povećana za 31,6 posto. Trenutno je na Zagrebačku burzu uvršteno 21 izdanje, i to 11 državnih, 8 korporativnih te dva izdanja municipalnih obveznica.

Na Varaždinsku su burzu pak do sada uvrštena četiri izdanja državnih obveznica, a sa novim izdanjem uvršteno je gotovo 1,7 milijardi eura i 3 milijarde kuna državnih obveznica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙