FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luka Ploče: 1,4 milijuna tona tereta

PLOČE, 15. srpnja 2005. (Hina) - U pločanskoj luci u prvih šest mjeseciove godine ostvaren je promet od oko 1,4 milijuna tona, što je uodnosu na isto prošlogodišnje razdoblje povećanje od čak 86 posto,saznaje se iz Luke Ploče.
PLOČE, 15. srpnja 2005. (Hina) - U pločanskoj luci u prvih šest mjeseci ove godine ostvaren je promet od oko 1,4 milijuna tona, što je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje povećanje od čak 86 posto, saznaje se iz Luke Ploče.

Tim je prometom luka na ušću Neretve već dostigla cjelogodišnji promet iz prošle godine.

Prema vrstama prekrcane robe najzastupljeniji su rasuti tereti sa prometom od oko milijun tona, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećanje od čak 148 posto. Od rasutih tereta najviše je bilo ugljena, petrolkoksa, glinice, koksa, cementa i drugih rasutih roba.

Na drugom su mjestu generalni tereti, među kojima je najviše prekrcano kontejnera, drvene građe, južnog voća, aluminijskih profila i druge generalne robe.

Osim tržišta hrvatskog juga pločanska luka opslužuje gospodarstvo susjedne Bosne i Hercegovine, velike tamošnje tvrtke kao što su tvornica Aluminij iz Mostara, najveći bosansko-hercegovački izvoznik i proizvođač aluminija jugoistočnoj Europi, zatim tvrtka Birač iz Zvornika, Koksna industrija Lukavac. Uskoro se očekuje prometovanje preko luke Ploča u Zenicu velikih količina starog željeza, ugljena i željezne rude, a u suprotnom pravcu željeznih profila i betonskog željeza.

(Hina) tcvi yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙