FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

SPLIT - Zbog špice turističke sezone, koja je počela ovoga vikenda, splitska gradska luka od ranih je jutarnjih sati puna vozila i putnika, a kolona koja čeka na ukrcaj u trajekte za otoke proteže se duboko u Ulicu kralja Zvonimira, zbog čega policija moli Splićane s automobilima da izbjegavaju taj dio grada. Po informacijama iz Lučke uprave, brodovi su počeli isplovljavati od pet sati a tijekom dana očekuje se 210 uplovljavanja i isplovljavanja trajekata i brodova na kružnim putovanjima u gradsku luku. Splitska putnička luka je puna i uvode se izvanredne linije a trajekti voze non-stop. Jutros je živnuo i željeznički kolodvor u koji su stigla dva vlaka iz Zagreba s 900 putnika i jedan iz Češke sa 400 putnika. U zračnoj luci Split također je izuzetno pojačan promet tako da se danas očekuje dolazak oko 10.000 putnika.

SPLIT - Prije, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice u Splitu nogometnih klubova Hajduk i Rijeka prekršajno su procesuirane 22 osobe, od kojih su tri privedene, a riječ je o pripadnicima riječke navijačke skupine Armada, izvijestila je danas splitska policija. Utakmicu je pratilo 17.000 gledatelja, a jedina materijalna šteta u vrijednosti od 500 kuna bilo je oštećenje pečenjarnice u blizini poljudskog stadiona. Sredstva prisile i sredstva za vezivanje, prema izvješću policije, rabljena su jedino protiv dvojice navijača Rijeke koji su pružali otpor privođenju.

SPLIT - Stariji muškarac, pješak, kojeg je sinoć na križanju Poljičke ceste i Ulice Bruna Bušića u Splitu oborio autobus Prometa, od zadobivenih je ozljeda preminuo u splitskoj Kliničkoj bolnici, priopćila je jutros Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Do nesreće je došlo kada je pješak prelazio kolnik izvan pješačkog prijelaza, a na njega je naletio zglobni Prometov autobus kojim je upravljao 37-godišnji vozač. Prometna policija koja je odmah došla na očevid provela je nad vozačem alkotest koji je pokazao da nije bio pod utjecajem alkohola.

PLOČE - Umjesto dva puta dnevno od danas trajekt "Dominče" Mediteranske plovidbe Korčula plovi tri puta dnevno na redovitoj sezonskoj liniji između najmnogoljudnijeg jadranskog otoka Korčule i Drvenika u općini Gradac na Makarskom primorju, priopćila je Lučka kapetanija Ploče. Novim plovidbenim redom Korčula, koja je 22 milje udaljena od kopna na Makarskom primorju, još je bolje povezan s Drvenikom, a vožnja traje oko dva sata. Po podacima Mediteranske plovidbe Korčula, samo je prošle sezone prevezeno 36.228 putnika i više od 11.000 vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙