FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnici hrvatskog MUP-a i policije odlaze u posjet rumunjskim kolegama

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Čelnici hrvatskog MUP-a i policijerazgovarat će u ponedjeljak u Bukureštu s rumunjskim kolegama osuradnji u borbi protiv organiziranog i drugih oblika kriminala,izvijestio je danas hrvatski MUP.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Čelnici hrvatskog MUP-a i policije razgovarat će u ponedjeljak u Bukureštu s rumunjskim kolegama o suradnji u borbi protiv organiziranog i drugih oblika kriminala, izvijestio je danas hrvatski MUP.

Ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića i ravnatelja policije Ivicu Franića primit će rumunjski ministar administracije i unutarnjih poslova Vasile Blaga. Tijekom dvodnevnog posjeta hrvatsko izaslanstvo posjetit će i Regionalni SECI centar u Bukureštu koji koordinira aktivnosti policija i carina 12 zemalja jugoistočne Europe u borbi protiv prekograničnog kriminala. SECI je regionalna inicijativa utemeljena na poticaj Sjedinjenih Američkih Država u travnju 1996. sa svrhom stabiliziranja regije i poticanja suradnje.

Hrvatska je s Rumunjskom do sada potpisala više sporazuma o suradnji u sprječavanju prekograničnog kriminala, borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala i trgovine drogama te o izručivanju ilegalnih migranata.

Iz MUP-a ističu da su uredi Interpola u Zagrebu i Bukureštu od 2001. do kraja lipnja ove godine surađivali na više od dvije tisuće predmeta. Uglavnom su se razmjenjivale informacije, provjeravale osobne isprave i isprave za vozila, a na temelju međunarodne tjeralice dvije su osobe iz Hrvatske izručene u Rumunjsku. (Hina) pp/xso yso

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙