FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kongo: 30 mrtvih u prosvjedima

KINŠASA, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Unija za demokraciju isocijalni napredak (UDPS), prva oporbena stranka u Demokratskojrepublici Kongu (RDC), obznanila je u petak navečer da je policijaubila 30 osoba tijekom nasilnog obuzdavanja prosvjeda u cijelojzemlji.
KINŠASA, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Unija za demokraciju i socijalni napredak (UDPS), prva oporbena stranka u Demokratskoj republici Kongu (RDC), obznanila je u petak navečer da je policija ubila 30 osoba tijekom nasilnog obuzdavanja prosvjeda u cijeloj zemlji.

"Šest osoba je ubijeno u Kinšasi i više od dvadesatak u mjestu Kasai, u središtu zemlje", rekao je Joseph Mukendi, politički savjetnik predsjednika UDPS-a Etinne Tsisekedija.

Službena brojka vlade spominje 10 mrtvih u cijeloj zemlji.

UDPS je ponovno izrazila žaljenje zbog "nerazmjerne represije" koju su poduzele snage reda i istaknuo je nedostatnu pomoć "brojnim teško ranjenima" nakon manifestacija.

UDPS je pozvala u četvrtak na "mirni marš" protiv produženja tranzicije pokrenute 2003. u Kongu koja se 30. lipnja ove godine trebala završiti općim izborima. Tranzicija je produžena do kraja prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙