FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Londonska policija potvrdila četiri eksplozije

LONDON, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Šef londonske policije IanBlair ocijenio je da su eksplozije koje su u četvrtak pogodilelondonski gradski prijevoz "vrlo ozbiljan incident", istaknuvši kakoje riječ o četiri puno manje eksplozije od onih u kojima je prijetočno dva tjedna poginulo više od 50 osoba.
LONDON, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Šef londonske policije Ian Blair ocijenio je da su eksplozije koje su u četvrtak pogodile londonski gradski prijevoz "vrlo ozbiljan incident", istaknuvši kako je riječ o četiri puno manje eksplozije od onih u kojima je prije točno dva tjedna poginulo više od 50 osoba.

Blair je isto tako pozvao stanovnike Londona da "ostanu tamo gdje jesu".

Televizija Sky je, pozivajući se na policijske izvore, izvijestila da su eksplodirali detonatori, no ne i bombe. Jedan je svjedok događaja za Sky TV rekao kako mu je putnik podzemne koji se zatekao u blizini postaje Warren Street kazao kako je "došlo do male eksplozije u jednom ruksaku", gdje je, prema izvješću medija, jedna osoba ozlijeđena.

Od posljedica eksplozije u autobusu u londonskoj četvrti Hackney popucala su prozorska stakla, no nema informacija o ozlijeđenima, rekao je glasnogovornik tvrtke Stagecoach.

"Vozač autobusa čuo je manju detonaciju, pretpostavivši da je odjeknula na gornjem dijelu autobusa. Popucala su stakla na prozorima, a za sada nema izvješća o ozlijeđenima", rekao je glasnogovornik. Autobus broj 26 vozio je na liniji od Waterlooa prema istočnoj gradskoj četvrti Hackney, a do incidenta je došlo u četvrti Shoreditch, rekao je glasnogovornik, dodavši kako osim polomljenih prozora, autobus nije pretrpio druge štete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙