FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 4. srpnja

ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 4. srpnja.
ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 4. srpnja.

ZAGREB - Nacionalno vijeće za konkurentnost predstavit će novo "godišnje izvješće o konkurentnosti Hrvatske 2004.". Tim se izvješćem svake dvije godine uspoređuje i ocjenjuje globalna konkurentnost Hrvatske temeljem brojnih ekonomskih pokazatelja. Predstavnici Vijeća na predstavljanju izvješća istaknut će najvažnije promjene i probleme konkurentnosti za Hrvatsku u zadnje dvije godine te iznijeti prijedloge prioriteta za poboljšanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Kako je najavljeno, potpredsjednik Vlade Damir Polančec trebao bi tom prilikom iznijeti i mišljenje izvršne vlasti o nalazima Izvješća. (10,00 sati, Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2)

OTOČEC NA KRKI - Hrvatski ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta održat će s ministrom prometa Republike Slovenije Janezom Božičem sastanak na kojem će biti riječi o problematici na području međunarodnog cestovnog prijevoza, komunikaciji preko rijeke Mure kod Hotiza, izgradnji zajedničkog mosta na Muri ili Kupi te izgradnji autocesta u Sloveniji. Po završetku sastanka predviđene su izjave za novinare dvaju ministara (13,00 sati, državna rezidencija Republike Slovenije u Otočcu ob Krki)

ZAGREB - Odbor za turizam Hrvatskog sabora održat će proširenu sjednicu na temu "Konkurentnost hrvatskog nautičkog turizma na međunarodnom tržištu, potrebe i mogućnosti daljnjeg razvoja i pravne, monetarno kredite i druge pretpostavke za ostvarivanje tog razvoja". Među ostalim, na sjednici će tako biti riječi o potencijalima hrvatskog nautičkog turizma, iznajmljivanju plovila (čarter), nautičkim perspektivama i sl. (11,00 sati, Mala vijećnica, Hrvatski Sabor, Markov trg 6)

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačke burze predstavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja u prvih šest mjeseci ove godine te najaviti skora događanja na Burzi te na hrvatskom tržištu kapitala. (10,00 sati, Zagrebačka burza, Ksaver 200)

ZAGREB - Prosječna oglašena cijena kvadrata apartmana u Istri je 1480 eura, dok je prosječna cijena zemljišta 85 eura po četvornom metru, pri čemu urbanizirana zemljišta dostižu i 350 eura po kvadratu, rezultati su najnovije analize tržišta nekretnina u Istri. Analizu je tijekom dva tjedna nedavno proveo specijalizirani oglasnik za nekretnine "InfoNekretnine" iz Rijeke. Najveći interes u posljednje vrijeme, naglašava se, vlada za kamenim kućama. Prosječna površina kuća koje je potrebno adaptirati je 111 četvornih metara a cijena po četvornom metru 442 eura. Četvorni metar adaptirane kuće prosječno je skuplji za 165 posto. Većina kupaca apartmana pak su hrvatski državljani a najveći interes je za apartmane od 30 do 50 četvornih metara s prosječnom cijenom od 60.000 eura.

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙