FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispituje se pomor ribe na Savi kod Oborova

ZAGREB, 2. srpnja 2005. (Hina) - Nakon što je u Savi kod Oborova jučerzamijećen pomor veće količine ribe, službenici Hrvatskih voda i vodopravni inspektori obavili su uviđaj i uzeli uzorke vode kako bi seispitalo što je uzrokovalo uginuće riba u rijeci, izjavio je danasHini glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić.
ZAGREB, 2. srpnja 2005. (Hina) - Nakon što je u Savi kod Oborova jučer zamijećen pomor veće količine ribe, službenici Hrvatskih voda i vodopravni inspektori obavili su uviđaj i uzeli uzorke vode kako bi se ispitalo što je uzrokovalo uginuće riba u rijeci, izjavio je danas Hini glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić.

Ističe kako je do pomora, po nekim procjenama nekoliko desetaka tona ribe, moglo doći sticajem prirodnih okolnosti: zbog sušnog razdoblja uslijed kojega je snižen vodostaj pa u rijeci ima manje kisika ili pak zbog kanalizacijskih ispusta, odnosno otpadnih voda koje se svakodnevno ispuštaju u Savu.

Makvić je rekao kako su jučer inspektori obišli sve ispuste na tom području Oborova nedaleko od Ivanić Grada te će analiza vode biti gotova idućeg tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙