FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 25. lipnja

ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 25. lipnja.
ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 25. lipnja.

ZAGREB - U Hrvatskoj se obilježava Dan državnosti u znak sjećanja na 25. lipnja 1991. kad je, prije 14 godina, Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Tom će prigodom visoka državna izaslanstva ujutro položiti vijence i zapaliti svijeće za poginule hrvatske branitelje i za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Vijenac kod Križa u Aleji branitelja na Mirogoju najprije će položiti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (8 sati), a potom izaslanstva Hrvatskog sabora, koje vodi predsjednik Sabora Vladimir Šeks, i izaslanstvo Vlade RH na čelu s premijerom Ivom Sanaderom, te izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Vijence na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana položit će (u 8,15 sati) ista izaslanstva Vlade i Sabora, te Grada Zagreba.

ZAGREB - U povodu Dana državnosti svečanu euharistiju za Domovinu predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u crkvi Sv. Marka na Gornjem gradu, a euharistijskom će slavlju nazočiti visoki državni dužnosnici (9 sati).

VUKOVAR - Dan državnosti u Vukovaru će biti obilježen prigodnom svečanošću u povodu završetka izobrazbe polaznika svih škola i učilišta za potrebe Oružanih snaga RH i podjelom diploma polaznicima ratne škole i Pilotske škole u vojarni 204. brigade HV-a (17 sati).

Na svečanosti će biti Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Stjepan Mesić. Mesić će prije toga doći na Ovčaru (16,10 sati), a zatim položiti vijenac kod središnjeg Spomen obilježja na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (16, 40 sati). Svečanosti u vukovarskoj vojarni će, uz Predsjednika, nazočiti i ministar obrane Berislav Rončević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Josip Lucić te predstavnici Vlade RH, Hrvatskog sabora, sveučilišne zajednice i drugih. Prigodni letački program priređuju zrakoplovci Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane. Prije svečanosti bit će održana misa zahvalnica u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova (10 sati), a polaznici škola će položiti vijence kod Križa na Dunavu (11 sati).

PRIBISLAVEC - Dvanaesti susreti hrvatskih folklornih ansambala u kojem će sudjelovati desetak kulturno-umjetničkih društva, bit će otvoreni u Pribislavcu u Međimurskoj županiji (Stadion Petra Peršića, 18 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Serđo Obratov

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙