FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Monaku ustoličenje Alberta II.

MONAKO, 12. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Svečanost ustoličenja novogamonegaškoga vladara Alberta II. počela je u utorak jutarnjom misom ukatedrali u kojoj je pokopan njegov otac Rainier III.
MONAKO, 12. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Svečanost ustoličenja novoga monegaškoga vladara Alberta II. počela je u utorak jutarnjom misom u katedrali u kojoj je pokopan njegov otac Rainier III.

Nakon mise predviđen je prijam u vrtu palače gdje će Albert pozdraviti parlamentarce i ministre te male kneževine kao i brojne diplomate.

Navečer će gradonačelnik Monte Carla novom vladaru Albertu simbolički predati ključeve toga grada, nakon čega počinju svečanosti u cijelom gradu. Među ostalim, nazočit će i koncertu filharmonije Monte Carla, a gledat će i vatromet u luci.

Albert je nedavno tu svečanost opisao kao "trenutak topline i zajedništva". Službene ceremonije održat će se u studenome i tada će u njima sudjelovati i strani šefovi država.

Nakon što je prošli tjedan javno priznao da je otac 22-mjesečnoga sina, rođenoga nakon veze s nekadašnjom stjuardesom Air Francea, u ponedjeljak je Albert priznao da će možda biti još zahtjeva za priznavanjem očinstva.

Za francusku televiziju TF1 rekao je da će na te zahtjeve reagirati "kad dođe vrijeme".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙