FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor: Hebrang i Martinčević protiv pokusa nad psima

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - HDZ-ovi zastupnici Andrija Hebrang iJagoda Marinčević oštro su danas osudili znanstvene pokuse Medicinskogi Veterinarskog fakulteta u Zagrebu u kojima se psima lome kosti kakobi se na njima ispitali lijekovi za zacjeljivanje.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - HDZ-ovi zastupnici Andrija Hebrang i Jagoda Marinčević oštro su danas osudili znanstvene pokuse Medicinskog i Veterinarskog fakulteta u Zagrebu u kojima se psima lome kosti kako bi se na njima ispitali lijekovi za zacjeljivanje.

Pokuse nad psima, o kojima su ovih dana izvjestili mediji, Hebrang smatra znanstveno neutemeljenima budući da je lijek koji se ispituje već testiran na ljudima.

Hebrang je, na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru ocijenio da je tu riječ o novcu, s obzirom na to da farmaceutske tvrtke iz zapadnih zemalja, u kojima su takvi pokusi zabranjeni, plaćaju velik novac za iste pokuse u zemljama poput Hrvatske.

Upozorio je, međutim, da zakon propisuje uvjete pod kojima se takvi pokusi provode, a kojih se, kaže, oni koji provode ovaj pokus ne pridržavaju.

"Pas je najbolji čovjekov prijatelj, ne ubijajte prijatelje radi novca niti radi pseudoznanstvenih istraživanja", poručio je Hebrang.

Dvoje HDZ-ovih zastupnika zatražilo je, u ime stranačkog kluba, da se protiv svih koji su sudjelovali u, kako kažu, nečovječnoj raboti s psima biglovima pokrene postupak utvrđivanja kaznene odgovornosti.

Hebrang je zatražio i da se o pokusima očituju dekanice dvaju fakulteta, da se oni odmah zaustave, te da se psi nakon isteka karantene daju na udomljenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙