FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jeruzalem: Abas doputovao na sastanak sa Sharonom

GAZA, 21. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednikMahmud Abas stigao je u utorak popodne na sastanak s izraelskimpremijerom Arielom Sharonom, usred nasilja koje je ponovno izbiloizmeđu dviju strana unatoč četveromjesečnom prekidu vatre, prenoseagencije.
GAZA, 21. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas stigao je u utorak popodne na sastanak s izraelskim premijerom Arielom Sharonom, usred nasilja koje je ponovno izbilo između dviju strana unatoč četveromjesečnom prekidu vatre, prenose agencije.

To je prvi sastanak dvojice čelnika otkad je 8. veljače na summitu u egipatskom odmaralištu Šarm el-Šeik dogovoren prekid neprijateljstava te prvi službeni posjet Jeruzalemu palestinskog predsjednika, izvješćuje dpa.

Radikalni palestinski pokret Hamas u utorak je doveo u pitanje korist od summita, iskoristivši priliku za kritiziranje palestinskog predsjednika Abasa jer je prihvatio održavanje sastanka u Jeruzalemu, prenosi France presse.

"Sastanak između predsjednika Mahmuda Abasa i cionističkog premijera realno neće ništa izmijeniti, jer se cionistički entitet ograničava samo na povlačenje iz pojasa Gaze i iskorištavanje svih drugih strana, među kojima je i palestinska", stoji u priopćenju Hamasa te se izražava "iznenađenje" zbog činjenice da je Abas pristao na održavanje sastanka u Sharonovoj rezidenciji u zapadnom Jeruzalemu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙