FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Članovi Upravnog vijeća Doma zdravlja o ostavkama

SISAK, 27. lipnja 2005. (Hina) - Troje od petero članova Upravnogvijeća Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije danas su prije istekamandata i prije opoziva podnijeli neopozive ostavke na svoje dužnostizbog, kako su ustvrdili, zabrane održavanja za danas već sazvaneredovite sjednice Upravnog vijeća te zdravstvene ustanove.
SISAK, 27. lipnja 2005. (Hina) - Troje od petero članova Upravnog vijeća Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije danas su prije isteka mandata i prije opoziva podnijeli neopozive ostavke na svoje dužnosti zbog, kako su ustvrdili, zabrane održavanja za danas već sazvane redovite sjednice Upravnog vijeća te zdravstvene ustanove.

To su na konferenciji za novinstvo u Sisku izjavili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i bivši dožupan Ivan Šantek te predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a i bivši županijski vijećnik Hrvoje Zorić, koji su u to tijelo izabrani kao predstavnici bivše županijske vlasti iz HDZ-a, HSLS-a i HSP-a. Zorić je bio predsjednik, a Šantek član Upravnog vijeća.

Neopozive ostavke na svoje dužnosti podnijeli su, kako je naveo Šantek, "zbog zabrane održavanja za danas već sazvane redovite sjednice Upravnog vijeća te zdravstvene ustanove, koju je prošli petak, 24. lipnja, ravnatelju ustanove Zdenku Matijašecu u svom uredu iznijela nova županica Marina Lovrić iz SDP-a s dožupanima Marijanom Petir iz HSS-a i Rajkom Mladenovićem iz HSU-a, iako se novo Županijsko poglavarstvo još nije sastalo, niti je promijenilo sastave Upravnog vijeća".

Šantek je podsjetio da su na "dnevnom redu sjednice Upravnog vijeća bile tehničke stvari kojima je trebalo omogućiti normalno funkcioniranje te jako važne ustanove za Županiju, koje ne samo što zapošljava više od 400 ljudi nego je vrlo bitna za život građana svih područja u Županiji". "Zatečeni smo tom odlukom da se ne može održati redovita sjednica Upravnog vijeća i blokadom rada Doma zdravlja", rekao je Šantek.

Istaknuo je da ne "niječe pravo novom Županijskom poglavarstvu da imenuje novo Upravno vijeće te ustanove, jer je to u njegovoj nadležnosti, ali niječe pravo da se zabranjuje održavanje sjednica Upravnog vijeća prije opoziva njegovih članova", naglasio je Šantek.

Sjednica Upravnog vijeća održana je popodne u prostoriji za sastanke u Upravi Doma zdravlja, na kojoj je neopozive ostavke, osim Zorića i Šanteka, podnijela i treća članica iz kvote Županije kao vlasnika ustanove Ana Kurečić iz HSP-a.

. "Ostavkama smo omogućili novom Poglavarstvu da izabere tri nova člana Upravnog vijeća i omogući normala rad Doma zdravlja", rekao je Zorić,

Šantek i Zorić naveli su da "imaju informacije da je nova županijska vlast sa SDP-om na čelu zabranila i održavanje sjednica upravnih vijeća ostalih zdravstvenih županijskih ustanova: bolnica u Sisku i Popovači te Lječilišta u Topuskom". Zorić je "zabranu održavanja sjednice Upravnog vijeća nazvao bezrazložnom i pravno neutemeljenom", a takve postupke nove županijske vlasti "nečim što bi se moglo nazvati čistkama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙