FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašena elementarna nepogoda za Podgorač i Košku

OSIJEK/NAŠICE , 11. srpnja 2005. (Hina) - Osječko-baranjski županKrešimir Bubalo proglasio je danas stanje elementarne nepogode zaopćine Podgorač i Koška na našičkome području, koje je u petakzahvatilo olujno nevrijeme.
OSIJEK/NAŠICE , 11. srpnja 2005. (Hina) - Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo proglasio je danas stanje elementarne nepogode za općine Podgorač i Koška na našičkome području, koje je u petak zahvatilo olujno nevrijeme.

Obilna kiša i olujni vjetar uzrokovali su veliku materijalnu štetu na stambenim objektima i poljoprivrednim kulturama. Voda je ušla u više desetaka obiteljskih kuća i u gospodarske zgrade, iz kojih je bujica nosila životinje, a poplavljena su polja i vrtovi.

Župan je obvezao općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementrane nepogode općina Podgorač i Koška te Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta da pokrenu postupak u svezi konačne procjene štete.

Osječko-baranjska županija osigurala je sredstva za pomoć najugroženijim obiteljima, za što će izdvojiti od 100.000 do 150.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙