FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašena elementarna nepogoda za Bjelovar

BJELOVAR, 12. srpnja 2005. (Hina) - Za dio grada Bjelovara i tri općineu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Rovišće, Kapelu i Veliko Trojstvo,koje je potkraj prošlog tjedna poharalo olujno nevrijeme, župan DamirBajs proglasio je danas elementarnu nepogodu.
BJELOVAR, 12. srpnja 2005. (Hina) - Za dio grada Bjelovara i tri općine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Rovišće, Kapelu i Veliko Trojstvo, koje je potkraj prošlog tjedna poharalo olujno nevrijeme, župan Damir Bajs proglasio je danas elementarnu nepogodu.

Najviše je stradala općina Rovišće u kojoj je uništeno oko pet tisuća hektara usjeva. Šteta se u trima općinama i dijelu Bjelovara procjenjuje na oko 10 milijuna kuna.

Budući da je to treće olujno nevrijeme koje je u mjesec dana pogodilo Bjelovarsko-bilogorsku županiju, zbog čega je treći put proglašena elementarna nepogoda, te da se ukupna šteta za sada procjenjuje na oko 50 milijuna kuna, župan Bajs je rekao da očekuje pomoć države.

Dodao je kako je od ukupno 100 tisuća hektara usjeva u Županiji oko 20 tisuća zahvaćeno elementarnom nepogodom, odnosno da je svaki peti hektar toliko oštećen da na njemu neće biti uroda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙