FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašena elementarna nepogoda na bjelovarskom i međimurskom području

BJELOVAR, 30. lipnja 2005. (Hina) - Na bjelovarskom i međimurskompodručju danas su zbog posljedica olujna nevremena proglašena stanjaelementarne nepogode.
BJELOVAR, 30. lipnja 2005. (Hina) - Na bjelovarskom i međimurskom području danas su zbog posljedica olujna nevremena proglašena stanja elementarne nepogode.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za područje grada Garešnice i Grubišna Polja te općina Šandrovac, Velika Pisanica, Severin, Hercegovac, Končanica, Veliki Grđevac, Nova Rača proglašena je elementarna nepogoda zbog olujna nevremena i tuče veličine oraha koje je poharalo to područje u utorak, 28. lipnja.

Iako se štete još prijavljuju, za sada se procjenjuje da su oko 50 milijuna kuna. Najviše su stradali poljoprivredni usjevi, a po prvim procjenama potpuno su uništeni na oko 20 tisuća hektara. Najviše je stradala općina Veliki Grđevac gdje su uoči žetve uništeni usjevi na oko 2600 hektara, a dosta je i uništenih plastenika i staklenika u kojima se uzgajalo voće i povrće. U toj je općini, po privremenim podatcima, stradalo i oko 500 kuća i gospodarskih zgrada. Gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta podatke moraju dostaviti za osam dana.

Nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, tučom i jakom kišom u ponedjeljak i utorak pogodilo je Međimursku županiju i uzrokovalo milijunske štete na gospodarskim i obiteljskim zgradama te poljoprivrednim usjevima. Zbog šteta župan Josip Posavec danas je proglasio stanje elementarne nepogode.

U županovu priopćenju navodi se da svi oštećeni trebaju štete prijaviti općinskim i gradskim povjerenstvima za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, koja će svoja izvješća proslijediti Županijskom povjerenstvu.

Olujno nevrijeme u ponedjeljak je u sredšnjem dijelu Međimurja iščupalo stotinu stabala, oštećeni su desetci automobila, a brojne su kuće ostale bez krovova. Šteta je neprocjenjiva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙