FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelske snage blokirale demonstrante

JERUZALEM, 18. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Snage sigurnosti diljemIzraela blokirali su u ponedjeljak tisuće desno orijentiranihdemonstranata koji su željeli doći do najvećeg židovskog naselja upojasu Gaze kako bi na taj način onemogućili provođenje plana oevakuaciji židovskih naselja koji bi trebao početi sljedećeg mjeseca.
JERUZALEM, 18. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Snage sigurnosti diljem Izraela blokirali su u ponedjeljak tisuće desno orijentiranih demonstranata koji su željeli doći do najvećeg židovskog naselja u pojasu Gaze kako bi na taj način onemogućili provođenje plana o evakuaciji židovskih naselja koji bi trebao početi sljedećeg mjeseca.

Izraelski dužnosnici razmjestili su 20.000 policajaca i vojnika kako bi na taj način spriječili protivnike plana o povlačenju izraelskog premijera Ariela Sharona da dođu do južnog Izraela. Kao razloge za taj korak, izraelski su dužnosnici naveli strah od oštrih sukoba.

Židovski doseljenici i njihove pristaše kazali su kako će se suprotstaviti svakom pokušaju spriječavanja tih demonstracija, koje su trebale početi u ponedjeljak velikim skupom u gradu Netivot.

Sharon je prošloga tjedna naredio da u 21 židovsko naselje u pojasu Gaze smiju ući samo oni koji u njima i stanuju kao bi na taj način spriječio dolazak izraelskih ultranacionalista koji žele spriječiti planiranu evakuaciju židovskih naselja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙