FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice: Domovi židovskih doseljenika u Gazi bit će uništeni

JERUZALEM, 19. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski i palestinskičelnici dogovorili su da se domovi židovskih doseljenika u pojasu Gazeunište u sklopu povlačenja Izraelaca s tog područja, objavila je unedjelju američka državna tajnica Condoleezza Rice.
JERUZALEM, 19. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski i palestinski čelnici dogovorili su da se domovi židovskih doseljenika u pojasu Gaze unište u sklopu povlačenja Izraelaca s tog područja, objavila je u nedjelju američka državna tajnica Condoleezza Rice.

"Izraelske i palestinske vlasti dogovorile su se da kuće doseljenika treba ukloniti. Stoga će zajednički raditi na njihovu rušenju i čišćenju terena", rekla je Rice koja se nalazi u posjetu Izraelu i Zapadnoj obali, na konferenciji za novinare u Jeruzalemu.

Dodala je da će obje strane "poduzeti nužne korake i koordinirati akcije, tamo gdje je to potrebno, kako bi osigurale uspješno razdvajanje i stvorile pretpostavke za ekonomsku održivost i nadu palestinskog naroda".

Palestinski dužnosnici pojasnili su kako žele da se obiteljske kuće u 21 židovskom naselju u Gazi unište i da se na njihovom mjestu izgrade nove, pogodnije za velike palestinske obitelji.

Rice je najavila da će američki gospodarski izaslanik James Wolfensohn pomoći izraelskim i palestinskim vlastima u izradi plana rušenja kuća i čišćenja terena.

Izrael sredinom kolovoza planira početi s evakuacijom iz Gaze i dijelova Zapadne obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙