FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Doseljenici podigli divlje naselje na mjestu srušenih zgrada

POJAS GAZE, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Doseljenici koji se protivepovlačenju iz pojasa Gaze postavili su u ponedjeljak prije zore divljenaselje na mjestu zgrada koje je dan ranije srušila izraelska vojska.
POJAS GAZE, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Doseljenici koji se protive povlačenju iz pojasa Gaze postavili su u ponedjeljak prije zore divlje naselje na mjestu zgrada koje je dan ranije srušila izraelska vojska.

Doseljenici su podigli improvizirano naselje od montažnih baraka i šatora, a smjestili su se i u dvije zgrade koje nisu srušene. Izraelski radio javio je da je divlje naselje nazvano Tal Yam, ali nije precizirano koliko se doseljenika uselilo u njega.

U nedjelju su se na tom mjestu po prvi puta sukobili doseljenici iz pojasa Gaze s izraelskim vojnicima koji su došli srušiti 11 praznih zgrada kako se tamo ne bi utvrdili radikalni doseljenici koji se protive izraelskom povlačenju. U sukobu u nedjelju ranjeno je deset doseljenika i deset vojnika. Napetost i strah od porasta nasilja svakim danom jačaju s obzirom na 21 židovsko naselje u Pojasu Gaze i još četiri u sjevernom dijelu Zapadne obale koje će prema planu premijera Ariela Sharona biti ispražnjeno i uklonjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙