FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pupovac: Riješiti problem pritvaranja Srba povratnika

SUBOTICA , 18. srpnja 2005. (Hina) - Nekoliko Srba povratnika uHrvatsku bilo je u posljednjih desetak dana privedeno na temeljuoptužnica za ratne zločine, ali su pušteni nakon kraćeg zadržavanja upoliciji, izjavio je za novosadski "Građanski list" od ponedjeljkapotpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i saborskizastupnik Milorad Pupovac.
SUBOTICA , 18. srpnja 2005. (Hina) - Nekoliko Srba povratnika u Hrvatsku bilo je u posljednjih desetak dana privedeno na temelju optužnica za ratne zločine, ali su pušteni nakon kraćeg zadržavanja u policiji, izjavio je za novosadski "Građanski list" od ponedjeljka potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

"Zabrinjava što neki od tih ljudi nisu bili na popisima koji su razmijenjeni između Srbije i Crne Gore (SCG) i Hrvatske. Znači da postoje nekakvi popisi koje policija još drži u tajnosti", rekao je Pupovac i najavio da će se o tome uskoro razgovarati s državnim odvjetnikom i predstavnicima hrvatske vlasti.

Također je najavio da će se taj problem iznijeti nekoj međunarodnoj instituciji ako se ne riješi u zemlji.

Po njegovim riječima, hrvatski premijer Ivo Sanader traži da se na popisima smanji broj optuženika i "čistu situaciju" u tom pogledu, ali u državi očito ima određenih krugova ili skupina koje ne podupiru takvu politiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙