FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU bi u Aceh trebao poslati promatračku misiju

BRUXELLES , 18. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Europska unija bi, u skladus dogovorom postignutim u nedjelju između indonezijske vlade ipobunjenika iz pokrajine Aceh ondje trebala poslati promatračkumisiju, na zahtjev obiju strana, izvijestila je u ponedjeljakglasnogovornica Visokog predstavnika EU-a za vanjsku politiku isigurnost Javiera Solane, Cristina Gallach.
BRUXELLES , 18. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Europska unija bi, u skladu s dogovorom postignutim u nedjelju između indonezijske vlade i pobunjenika iz pokrajine Aceh ondje trebala poslati promatračku misiju, na zahtjev obiju strana, izvijestila je u ponedjeljak glasnogovornica Visokog predstavnika EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javiera Solane, Cristina Gallach.

"Ako sve bude u redu, bit ćemo spremni poslati promatrače čim dogovor bude službeno potpisan", rekla je Gallach, dodavši kako bi Solana u Indoneziju trebao doputovati idući tjedan.

Predviđeno je da dvije strane 15. kolovoza u Helsinkiju potpišu sporazum koji će omogućiti postizanje "mirnog, preciznog i temeljitog rješenja" ovoga sukoba, stoji u priopćenju što su ga u nedjelju objavili predstavnici obiju strana.

Od početka borbe za neovisnost pokrajine Aceh 1976. u sukobima je poginulo gotovo 15.000 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙