FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri vanjskih poslova EU raspravljat će o Hrvatskoj

BRUXELLES, 18. srpnja 2005. (Hina) - Ministri vanjskih poslova EU nasvom redovitom sastanku u ponedjeljak u Bruxellesu raspravljat će oHrvatskoj, ali se ne očekuju nikakve odluke, a nova rasprava sepredviđa početkom jeseni, izjavio je britanski ministar vanjskihposlova i predsjedatelj Vijeća EU-a Jack Straw.
BRUXELLES, 18. srpnja 2005. (Hina) - Ministri vanjskih poslova EU na svom redovitom sastanku u ponedjeljak u Bruxellesu raspravljat će o Hrvatskoj, ali se ne očekuju nikakve odluke, a nova rasprava se predviđa početkom jeseni, izjavio je britanski ministar vanjskih poslova i predsjedatelj Vijeća EU-a Jack Straw.

"Na stolu ćemo imati izvješće radne skupine za procjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom. Ne očekujem neke odluke, a krajem kolovoza ili početkom rujna očekujemo novo izvješće Carle del Ponte, o kojem će se raspravljati na novom sastanku radne skupine", rekao je Straw prije početka sastanka ministara vanjskih poslova EU-a.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana rekao je da posljednji sastanak radne skupine "nije dao dovoljno razloga za promjenu stajališta EU-a u pogledu otvaranja pristupnih pregovora s Hrvatskom".

Radna skupina EU-a sastala se prošlog ponedjeljka na razini političkih direktora u Londonu. Na tom je sastanku zaključeno da je Hrvatska ostvarila određeni napredak na rješavanju slučaja Gotovina, ali da to još nije dovoljno za ocjenu o punoj suradnji s Haškim sudom, što je uvjet za početak pregovora.

Luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn rekao je da je potrebno vidjeti rezultate provedbe akcijskog plana hrvatske Vlade za rješavanje slučaja Gotovina. "Ne možemo mi u Bruxellesu donijeti odluku, to se mora odlučiti u Zagrebu", rekao je Asselborn.

Ministrima vanjskih poslova bit će predočen i prijedlog pregovoračkog okvira za Tursku, ali se o tome ne očekuje rasprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙