FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU spremna surađivati s bilo kojom iranskom vladom

BRUXELLES, 25. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Europska je unija "spremnasurađivati s bilo kojom iranskom vladom" koja je otvorena za napredakna području poštivanja prava čovjeka, nuklearnim pitanjima i drugimproblemima, izjavio je u subotu glasnogovornik visokog predstavnikaEU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javiera Solane.
BRUXELLES, 25. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Europska je unija "spremna surađivati s bilo kojom iranskom vladom" koja je otvorena za napredak na području poštivanja prava čovjeka, nuklearnim pitanjima i drugim problemima, izjavio je u subotu glasnogovornik visokog predstavnika EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javiera Solane.

"Primili smo na znanje rezultate predsjedničkih izbora u Iranu", rekao je glasnogovornik u prvoj reakciji na pobjedu ultra-konzervativca Mahmuda Ahmadinedžada.

Istaknuo je kako "25 članica EU-a žale što se brojni kandidati nisu mogli predstaviti" i dodao da "samo sloboda izražavanja i sloboda okupljanja jamče potpuno slobodan i pravedan izborni proces".

Također je ponovio važnost koju Unija pridaje političkim i ekonomskim reformama u Iranu kao i napretku u rješavanju problematičnih pitanja: poštivanje prava čovjeka, neširenje nuklearnog oružja, borba protiv terorizma i Bliski istok".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙