FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: u svibnju rast prometa u trgovini na malo

ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Zagrebuje u svibnju ove godine u odnosu na travanj nominalno porastao za 2,7posto, a realno za 2,4 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskogzavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Zagrebu je u svibnju ove godine u odnosu na travanj nominalno porastao za 2,7 posto, a realno za 2,4 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Na godišnjoj razini, u svibnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, promet u trgovini na malo porastao je nominalno za čak 20,1 posto, a realno za 20,5 posto.

U prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani maloprodaja u Zagrebu bilježi nominalni porast prometa za 15,5 posto, a realno za 15,7 posto.

Na mjesečnoj razini, u svibnju u odnosu na travanj najveći porast prometa bilježi se u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima (bez Ine), i to za 21,3 posto.

Za 6,6 posto je pak povećan promet u trgovini na malo namještajem, opremom za rasvjetu, električnim kućanskim aparatima, RTV uređajima i sl., dok je promet u maloprodaji tekstila, odjeće i obuće porastao u odnosu na travanj za 6 posto.

Najveći pad prometa na mjesečnoj razini bilježi se u prodaji, održavanju i popravku motornih vozila, i to za 13,6 posto.

Na međugodišnjoj se razini pak u toj djelatnosti bilježi najveće povećanje prometa, i to za 40,6 posto, dok je rast prometa u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima u svibnju ove u odnosu na isti mjesec lani iznosio 38,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙